Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos steikas su šparaginėmis pupelėmis ir brokoliais
ingredientai
220 g Black angus jautienos didkepsnio (naudojau Kitchen me)
sauja šviežių šparaginių pupelių
1 vnt brokolio
pagal poreikį tarkuoto parmezano sūrio
gabalėlis sviesto
nebūtina džiovintų pomidorų užtepo
žiupsnelis pipirų mišinio,druskos

Jautienos steikas su šparaginėmis pupelėmis ir brokoliais

30min
1 porcijos
Gaminimas

1.Pupeles ir brokolį trumpai apvirkite,nukoškite ir dėkite į gilią keptuvę.
2.Į keptuvę su daržovėmis dėkite sviesto,berkite druskos ir pakepinkite.
3.Svarbiausias dalykas kepant steiką-keptuvė. Kuo sunkesnė keptuvė, tuo daugiau sukaupia karščio ir mėsą kepa o ne troškina.Idealus variantas stora ir sunki ketaus keptuvė.Jeigu tokios neturite tiks kokybiška griliaus keptuvė.Kaitiname keptuvę kol pradeda smilkti,tada įpilame truputį aliejaus.
4.Į įkaitintą keptuvę dedame nusausintą mėsą ir kepame ne ilgiau nei 3 minutes kiekvieną pusę.Pipirais ir druska barstome apkeptą pusę.Kepimo laikas priklauso ir nuo mėsos storio.Kepame ant maksimalios ugnies nevartome,nejudiname ir nesinerviname ,kad virtuvė pilna dūmų.Iškeptą steiką dedame į lėkštę,uždengiame ir nejudiname 10 minučių.
5.Apkepintas daržoves dedame į lėkštę ,barstome tarkuotu parmezano sūriu. Supjaustome steiką ir dedame ant viršaus.Man labai skanu ant daržovių uždėti džiovintų pomidorų užtepo.Užtepo receptuką rasite  ČIA .
Skanių ir malonių akimirkų !!!

Už receptą dėkojame Skanu, gražu ir su meile...Rita.

Atgal į receptų sąrašą