Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Jautienos steiko užkandis su karamelizuotais svogūnais
ingredientai
220 g (1 vnt.) Sausai brandinto jautienos mentės didkepsnio BLACK ANGUS
1 vnt. prancūziško batono
pagal poreikį majonezo
pagal poreikį BBQ padažo
2 vnt. raudonų svogūnų
2 a.š. rudojo cukraus
1,5 a.š. balzamiko acto
žiupsnelis druskos

Jautienos steiko užkandis su karamelizuotais svogūnais

40 min.
3-4 porcijos
Gaminimas

 

  1. Supjaustyti svogūną juostėlėmis, kepti, kol suminkštės, berti cukrų, druską ištirpinti ir įpilti balzamiko actą, šiek tiek vandens ir troškinti apie 20-25 min, kol svogūnai karamelizuosis.  
  2. Batoną supjaustyti riekėmis, paskrudinti orkaitėje arba sausoje keptuvėje.
  3. Jautienos steiką, nusausinti. Įkaitinkite keptuve su šiek tiek aliejaus. Kepti steiką po 4-5 min iš kiekvienos pusės, nevartyti. Išjungti, uždengti ir leisti pastovėti 10 min.
  4. Sumaišyti majonezą ir BBQ padažą lygiomis dalimis, užtepti ant paskrudinto batono. Supjaustyti steiką, dėti ant batono su padažu, puošti karamelizuotais svogūnais.
 

Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!

 

 

Atgal į receptų sąrašą