Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Keptas “T-bone” kepsnys su paprikų sviestu ir brokoliais
ingredientai
2 pakuotės (2 x 400 g) KITCHEN me Jautienos brandintas steikas
Pagal skonį Druska (kepsniui)
Pagal skonį Švž. Malti pipirai (kepsniui)
2 v.š. Sviestas (kepsniui)
1 vnt. (nedidelė) Brokolio galvutės
Pagal skonį Druska (brokoliams)
Pagal skonį Švž. Malti pipirai (brokoliams)
Pagal poreikį Lydytas sviestas (brokolių kepimui)
4 vnt. Sūdytos ančiuvių filė (brokoliams)
200 g Sviestas (paprikų sviestui)
2 vnt. Paprikos
4 vnt. (skiltelės) Česnakai
1 a.š. Balzamiko actas
1 a.š. Džiovinti čiobreliai
Pagal skonį Druska (paprikų sviestui)
Pagal skonį Švž. Malti pipirai (paprikų sviestui)
Žiupsnelis Aitriosios paprikos milteliai

Keptas “T-bone” kepsnys su paprikų sviestu ir brokoliais

30 min.
2 porcijos
Gaminimas

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 3 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 3 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Brokolį išskirstykite žiedynais. Dėkite žiedynus į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu. Į keptuvę sudėkite smulkintas ančiuvių filė, sviesto gabaliuką ir kaitinkite maišydami, kol ančiuvių filė pradės tirpti. Sudėkite brokolių žiedynus ir trumpai pakepkite. Pagardinkite druska, pipirais.

Paprikas padalinkite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir kepkite orkaitėje, kol odelė pajuoduos. Kartu su paprika iškepkite į foliją įvyniotas česnako skilteles. Iškepusias paprikas įdėkite pusvalandžiui į sandarų indą (lengviau lupsis odelė), išėmę nulupkite odelę. Sutrinkite smulkintuvu papriką su česnakais, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais, aitriąją paprika ir balzamiko actu. Sviestą išplakite iki purios masės, sumaišykite su paprikos mase. Sviestą dėkite ant maistinės plėvelės, šaukštu sudėkite nestorą cilindrą ir susukite. Sviesto cilindrą įdėkite į šaldymo kamerą. Kai reiks, išsiimkite ir atsipjaukite kiek norite skrituliukų. Šaldymo kameroje galite laikyti 3 mėnesius.

Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!

 

 

Atgal į receptų sąrašą