Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Paslėpsnio didkepsnis su mole padažu
ingredientai
4x220 g KITCHEN ME sausai brandintų jautienos paslėpsnio didkepsnių „Flank Steak“
30 ml aliejaus
1 nedidelio svogūno
4 skiltelių česnako
1 šviežios aitriosios paprikos
1 nugriebto šaukšto cinamono
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 šaukštelio maltų kalendrų
1 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų
0,5 l vištienos sultinio
30 g migdolų
30 g sūdytų žemės riešutų
100 ml pomidorų tyrės
50 g juodojo šokolado (nuo 72 proc.)
1 v.š. geros kokybės nesaldintos kakavos
1 šaukštelio jūros druskos
Žiupsnelio šviesiai grūstų juodųjų pipirų

Paslėpsnio didkepsnis su mole padažu

80 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Pakaitinkite keptuvėje aliejų, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką bei susmulkintą aitriąją papriką ir pakepkite, kol svogūnai suminkštės.
  2. Suberkite prieskonius ir pakepkite, kol išsiskleis jų kvapas. Supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite. Migdolus ir žemės riešutus susmulkinkite, suberkite į padažą, taip pat suberkite razinas, sudėkite pomidorų tyrę ir viską pakaitinkite, kol užvirs.
  3. Sudėkite šokoladą, gerai išmaišykite, po to suberkite kakavą ir vėl viską išmaišykite. Padažą sutrinkite trintuvu su ilgu kotu iki glotnumo.
  4. KITCHEN ME sausai brandintus jautienos paslėpsnio didkepsnius „Flank Steak“ kepkite labai trumpai – po 1–1,5 min. iš kiekvienos pusės stipriai įkaitintoje grilinėje keptuvėje arba stiprioje kaitroje kepsninėje. Pabaigoje pasūdykite ir pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
  5. Didkepsnius patiekite su šokoladiniu padažu.

 Receptas sukurtas bendradrbiaujant su VMG komanda ir Alfu Ivanausku.

Atgal į receptų sąrašą