Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Sausai brandintos jautienos steikas
ingredientai
220 g. KITCHEN me sausai brandintos jautienos didkepsnis RIB EYE
1 vnt. Obuolys
1 a.š. Grūdėtos garstyčios
1 v.š. Aliejus
Pagal poreikį 5 rūšių pipirai
1 a.š. Soja
1 v.š. Sviestas

Sausai brandintos jautienos steikas

40 min. + marinavimas
1 porcija
Gaminimas
  1. Obuolio žievelę nulupkite ir išimkite sėklas. Supjaustykite smulkiais kubeliais.
  2. Visus ingredientus skirtus marinavimui sudėkite į dubenį ir virtuviniu blenderiu sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Į dubenį dėkite didkepsnį ir įtrinkite marinatu. Uždenkite dangčiu, maistine plėvele ar maišeliu ir statykite į šaldytuvą. Palaikykite per naktį.
  4. Kitą dieną, įkaitinkite keptuvę dėkite sviestą, dėkite steiką. Kepkite iki norimo rausvumo, aš kepu po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
  5. Ištraukite iš keptuvės ir dėkite į indą, uždenkite indą sandariai folija. Palaikykite taip apie 2 -4 minutes.
  6. Tiekite. Ant steiko viršaus galite berti druskos. Jokiu būdu neberkite marinuojant, bus sausas steikas.
  7. Tiekite su šviežiomis salotomis. Šiame recepte jis pateiktas su voveraičų pyragėliais. Receptą rasite čia: sviestiniai pyragėliai su voveraitėmis.

       Dėkojame Kitchen Obsession už receptą!

Atgal į receptų sąrašą