Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Steikas su orkaitėje keptomis bulvytėmis
ingredientai
450 g. KITCHEN me jautienos steikas BLACK ANGUS
1 v.š. Aliejus
2 v.š. Sviestas
Bulvytėms:
3-4 vnt. Vidutinio dydžio bulvės
2 v.š. Aliejus
1/2 a.š. Džiovintas čiobrelis ar raudonėlis
Pagal skonį Druska ir pipirai
Medaus-garstyčių padažui:
3 v.š. Dižono garstyčios
3 v.š. Medus
1-2v.š. Majonezas
1 a.š. Citrinų sultys
Pagal skonį Druska ir pipirai

Steikas su orkaitėje keptomis bulvytėmis

30 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Pasiruoškite bulvytes: nuskuskite bulves, supjaustykite lazdelėmis ir sumaišykite su aliejumi, čiobreliu bei pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Bulvytes tolygiai, plonu sluoksniu paskirstykite kepimo skardoje ir kepkite įkaitintoje 220 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-20 min., kol apskrus. Tuomet apverskite ir kepkite papildomas 10 min. (kepimo laikas priklauso nuo bulvių lazdelių dydžio).
  3. Medaus – garstyčių padažui visus produktus sumaišykite tarpusavyje.
  4. Kepkite steikus: kepsnius gerai nusausinkite, aptepkite aliejumi bei apibarstykite druska ir pipirais. Steiką kepkite sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
  5. Kai apskrunda, šiek tiek sumažinkite ugnį ir į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto. Kepsnius pavartykite, jog abi pusės pasidengtų sviesto padažu.
  6. Didkepsnį, jei reikia, pabaikite kepti įkaitintoje orkaitėje iki norimo iškepimo lygio. Iškepus, mėsą uždenkite folija ir palikite kambario temperatūroje apie 2-3 min. pailsėti.
  7. Paruoštą steiką patiekite su keptomis bulvytėmis ir medaus-garstyčių padažu. Skanaus!

        Dėkojame SigitaCooks už receptą!

Atgal į receptų sąrašą