Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Steikas su žaliaisiais žirneliais ir žaliąja citrina
ingredientai
220 g Kitchen me sausai brandinto jautienos didkepsnio
200 g šaldytų žirnelių
1 žalioji citrina
50 g sviesto
žiupsnelis smulkios druskos ir pipirų
žiupsnelis stambios jūros druskos
saujelė ridikėlių daigų
puodelis baltųjų ir laukinių ryžių

Steikas su žaliaisiais žirneliais ir žaliąja citrina

35 min.
1 porcijos
Gaminimas

Ant keptuvės grotelėmis steiką pakepkite po 1-2 minutes, tuomet tą pačią pusę pasukite stačiai ir dar pakepkite 1-2 minutes - tuomet išgausite raštą grotelėmis, pakartokite tą patį su kita steiko puse. Ant iškepto steiko užberkite stambios jūros druskos, galite dar susukti į foliją ir palaikyti kelias minutes, kad pabręstų.
Žirnelius pavirkite kelias minutes su trupučiu vandens, įdėkite sviesto, išspauskite žaliosios citrinos sulčių, gerai pertrinkite elektriniu smulkintuvu. Lėkštėje patiekite žaliųjų žirnelių piurė su ridikėlių daigeliais, o steiką pagardinkite šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių.

Už receptą dėkojame VIRŠ OBELŲ 

Skani nuotrauka: foto@grafas.lt

Atgal į receptų sąrašą