Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Terijakio ir apelsinų padaže kepta jautiena su brokoliais ir pomidorais
ingredientai
1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio „Black Angus“
50 g azijietiškų kiaušininių makaronų
kepimui aliejaus
3–4 skiltelių česnako
200 ml padažo „Terijaki“
1 apelsino žievelės
1 citrinos žievelės (gali prireikti ir sulčių konsistencijai subalansuoti)
gabaliuko Graikinio riešuto dydžio imbiero
100 g apvirtų brokolių
1 raudonojo svogūno
200 g vyšninių pomidoriukų
1 šaukšto marinuoto imbiero

Terijakio ir apelsinų padaže kepta jautiena su brokoliais ir pomidorais

45 min.
2-3 asmenims
Gaminimas

 Plonomis juostelėmis supjaustykite KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnį „Black Angus“.

  1. Išvirkite kiaušininius makaronus taip, kaip nurodyta ant pakelio.
  2. Įkaitinkite 3 keptuves. Į vieną supilkite aliejų, suberkite česnaką ir lengvai apkepkite. Supilkite padažą „Terijaki“, sumažinkite kaitrą ir kaitinkite toliau, suberkite apelsino žievelę, citrinos žievelę, patarkuokite imbiero ir dar trumpai pavirkite.
  3. Labai karštoje keptuvėje apkepkite mėsą. Labai svarbu, kad mėsa keptų, o ne troškintųsi, tad į keptuvę mėsą dėkite mažomis porcijomis.
  4. Kitoje keptuvėje apkepkite brokolius, svogūną, supjaustytą skiltelėmis, ir vyšninius pomidoriukus. Kepkite 2–3 min., įdėkite marinuoto imbiero, o po to viską – visų trijų keptuvių turinį – sumaišykite.
  5. Patiekite su kiaušininiais makaronais arba ryžiais.

 

  • Į troškinį galima pridėti grybų, žirnelių ankščių, morkų, šparaginių pupelių.
  • Kepimas ant 3 paviršių – būtina sąlyga.
  • Paragaukite padažo, nes konsistenciją galima pakeisti citrinos sultimis.
  • Vietoje jautienos galite naudoti vištieną, krevetes, žuvį.
  • Jeigu mėgstate aštriau – paskaninkite jautieną aitriosiomis paprikomis.

 

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame VMG komandai!

Atgal į receptų sąrašą