Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Traškios mėsos juostelės kaip kiniško maisto restorane
ingredientai
220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandinto jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo „Rib Eye“
Nago dydžio imbiero gabaliuko
4 skiltelių česnako
3 šaukštų kvietinių miltų
2–3 šaukštų kukurūzų krakmolo
žiupsnelio kepimo miltelių
50 g kokosų pieno
1 kiaušinio baltymo
2 šaukštų aliejaus
1 l rapsų aliejaus (virimui)
Aitriųjų paprikų
Druskos
Juodųjų pipirų
kelių gabaliukų baklažano
½ saujos svogūnų laiškų
2 saliero stiebų
1 persimono
200 g tiršto terijakio padažo
papuošimui Kalendros ar baziliko
1 šaukšto sezamo sėklų

Traškios mėsos juostelės kaip kiniško maisto restorane

45 min.cwt
4 asmenims
Gaminimas
  1. Supjaustykite KITCHEN ME šviežią sausai brandintą jautienos antrekoto didkepsnį be kaulo „Rib Eye“ smulkiomis juostelėmis. Į indą dėkite jautieną, įberkite druskos, aitriųjų paprikų, juodųjų pipirų. Pilkite kokosų pieną. Įtarkuokite 3 česnako skilteles.
  2. Nulupkite imbierą, įtarkuokite į jautienos indą. Įdėkite kiaušinio baltymą. Suberkite du šaukštus kukurūzų krakmolo ir kvietinių miltų, žiupsnelį kepimo miltelių. Įpilkite pora šaukštų aliejaus. Viską išmaišykite, kad jautiena apsiveltų tešla.
  3. Baklažaną supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite svogūnų laiškus, salierą. Ant svogūnų dėkite sutarkuotą česnaką. Persimoną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Baklažanus sumaišykite kartu su jautiena ir palikite pastovėti 5–10 minučių.
  4. Į keptuvę pilkite aliejų, kada įkais sudėkite svogūnus su česnaku, salierą, persimonus. Šiek tiek apkepinkite, supilkite terijakio padažą. Sumaišykite ir kepkite apie 1 minutę.
  5. Į verdantį aliejų sudėkite jautieną su baklažanais. Būkite pasiruošę padėklą, užtiestą popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų aliejus. Jautienai apskrudus ištraukite ir dėkite ant padėklo.
  6. Sumaišykite jautieną ir karštą padažą su persimonais. Ant viršaus galite užberti kalendros ar bazilikų papuošimui, taip pat paskaninti ir užberti sezamo sėklų.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą