Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Traškios mėsos juostelės saldžiarūgščiame padaže tarsi iš kinų restorano
ingredientai
2x220 g KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio Black Angus
Pusės stiklinės natūralaus mineralinio vandens
Pusės stiklinės kukurūzų krakmolo
1 nedidelio gabalėlio iimbiero
2–3 skiltelių česnako
1 nedidelės aitriosios paprikos
1 nedidelės morkos
1 nedidelio mėlynojo svogūno
1 paprikos
1 šaukštelio nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto medaus
2–3 šaukštų sojų padažo
1 šaukšto ryžių acto
Saujos sezamų sėklų
ryšulėlio kalendros
1 stiklinės ryžių
1–2 šaukštų adžikos
1 kiaušinio
1 stiklinės Panko džiūvėsėlių
Šlakelio aliejaus
Žiupsnelio druskos

Traškios mėsos juostelės saldžiarūgščiame padaže tarsi iš kinų restorano

45 min.
3 asmenims
Gaminimas
  1. Natūralų mineralinį vandenį sumaišykite su 2 šaukštais kukurūzų krakmolo. Imbierą, česnaką ir aitriąją papriką smulkiai supjaustykite, morką, svogūną ir papriką supjaustykite šiaudeliais.
  2. Pjaustytas daržoves kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus ir suminkštės. Dėkite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir maišydami kepkite, kol cukrus ištirps ir daržovės karamelizuosis. Dėkite medų, sojų padažą, ryžių actą, užvirkite ir nuolat maišydami, palengva pilkite mineralinio vandens ir krakmolo mišinį. Berkite šaukštelį sezamų sėklų ir išmaišykite.
  3. Kalendrą smulkiai sukapokite. Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir permaišykite su kapota kalendra.
  4. Adžiką išplakite kartu su kiaušiniu.
  5. KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“ supjaustykite maždaug piršto storio juostelėmis ir apvoliokite tokia tvarka: kukurūzų krakmolas, kiaušinio plakinys, džiūvėsėliai.
  6. Apvoliotą jautieną kepkite 170 oC temperatūros įkaitintoje gruzdintuvėje arba puode su aliejumi, kol gražiai apskrus. Nusausinkite riebalų perteklių popieriniu rankšluosčiu.
  7. Į lėkštę dėkite ryžius, traškią jautieną ir padažą. Pabarstykite sezamų sėklomis, papuoškite kalendrų ar bazilikų lapeliais ir patiekite.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

 

Atgal į receptų sąrašą