Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Trisluoksnis bulvinis blynas
ingredientai
2 didelių bulvių
1/3 cukinijos
1 svogūno
1 skiltelės smulkinto česnako
1 saujelės mėgstamų žolelių (raudonėlių, čiobrelių)
2 šakelių rozmarino
2 kiaušinių
1 citrinos žievelės
2 šaukštų miltų
150 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“
3–4 šaukštų rapsų ir kanapių sėklų aliejaus
žiupsnelio druskos
žiupsnelis pipirų mišinio
žiupsnelio juodųjų pipirų
Padažui:
2 šaukštų grietinės arba graikiško jogurto
2 šaukštų krienų padažo „Roast“

Trisluoksnis bulvinis blynas

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Į vieną indą burokine tarka sutarkuokite bulves, į kitą indą – cukiniją. Į abu indus burokine tarka įtarkuokite po pusę svogūno. Į indą su cukinija įdėkite susmulkintas žoleles ir smulkintą česnaką. Į bulvių masę sudėkite rozmarino lapelius. Į abu indus įmuškite po kiaušinį ir įtarkuokite citrinos žievelės. Į bulves įberkite maltų pipirų mišinio, o cukiniją pabarstykite juodaisiais pipirais. Atskirai išmaišykite bulves ir cukinijas. Į abu indus įberkite vienodai miltų ir išmaišykite.
  2. KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“ apibarstykite KOTANYI druska ir juodaisiais pipirais iš abiejų pusių. Maltinį padalinkite į 2 dalis, jas suapvalinkite.
  3. Į įkaitintą keptuvę pilkite rapsų ir kanapių sėklų aliejaus ir formuokite maltinio storio bulvių masės blynus, ant jų viršaus uždėkite jautieną. Ant jos – po cukinijos blyną. Bulvėms paskrudus, blynus apverskite. 
  4. Krienų padažą „Roast“ sumaišykite su graikišku jogurtu.
  5. Blynus sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite 175 °C temp. apie 5 minutes. Blynus patiekite su padažu, papuoškite žolelėmis ir pabarstykite juodaisiais pipirais.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai. 

 

Atgal į receptų sąrašą