Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  TRIUŠIENA  / 
Greiti, orkaitėje kepti čeburekai tarsi pyragėliai
ingredientai
Įdarui:
1/2 svogūno
1 saujos kalendrų arba petražolių
2 skiltelių česnako (nebūtinai)
250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių
žiupsnelio pipirų mišinio
Tešlai:
1 stiklinės riebesnio kefyro
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio valgomosios sodos
1 šaukštelio jogurto arba grietinės
1 šaukšto margarino Kepiniams
1½ stiklinės miltų
Žiupsnelio druskos
Patiekimui:
1 šakelės kalendros arba baziliko
5 šaukštų grietinės arba jogurto
5 šaukštų žaliųjų žirnelių (taip pat galima naudoti pomidorus arba marinuotus agurkėlius)
1 saujos sultenių arba špinatų lapų

Greiti, orkaitėje kepti čeburekai tarsi pyragėliai

60 min.
4 asmenims
Gaminimas

Šie čeburekai tikrai taps Jūsų TOP patiekalu ir konkuruos su visų mėgstamais kibinais.

 

  1. Vidutinio dydžio kubeliais susmulkinkite svogūną, petražoles, peiliu sutraiškykite ir susmulkinkite česnaką. Viską suberkite į dubenėlį ir pagardinkite pipirų mišiniu.
  2. Į tą patį dubenėlį sudėkite KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių mėsą ir viską išmaišykite.
  3. Į maišytuvą supilkite kefyrą, cukrų, šaukšteliu dėkite sumaišytą su jogurtu arba grietine sodą, šaukštą margarino „Kepiniams“, įberkite druskos ir du trečdalius miltų. Viską išmaišykite elektriniu maišytuvu. Tada į tešlą suberkite likusius miltus ir minkykite, kol tešla taps vientisa.
  4. Toliau iš tešlos iškočiokite vidutinio dydžio apskritimus. Į kiekvieną iš jų dėkite po šaukštą įdaro, perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus. Čeburekus dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 °C temp. orkaitėje 15–20 minučių.
  5. Iškepusius čeburekus perpjaukite pusiau, sudėkite į puodelius ir į čeburekų vidų dėkite žirnelius, jogurtą, sultenių lapus ir šviežias kalendras.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą