Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  TRIUŠIENA  / 
Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais
ingredientai
250 g. KITCHEN me švž. triušienos dešrelės
Žiedinių kopūstų falafeliams:
400 g. Žiedinis kopūstas
Pundelis Smulkintos šviežios petražolės
1/2 a.š. Malta kalendra
1 a.š. Raudonasis karis
1 a.š. Ciberžolė
1 a.š. Kepimo milteliai
1/2 a.š. Skrudintos kumino sėklos
1 ir 1/2 a.š. Druska
Pagal skonį Juodieji pipirai
200 g. Avinžirnių ar žirnių miltų
Pagal poreikį Augalinis aliejus
Pagal skonį Mėgstami prieskoniai

Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais

40 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos dešreles virkite 7-10 min. Prieš tiekiant šiek tiek paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  2. Falafelių gaminimo eiga: Į erdvų indą sudėkite susmulkintą žiedinį kopūstą, prieskonius, smulkintas petražoles, gerai išmaišykite.
  3. Į kitą indą prasijuokite avinžirnių miltus ir kepimo miltelius.
  4. Nedideliame puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Miltus su kepimo milteliais berkite į žiedinio kopūsto ir prieskonių masę, viską gerai išmaišykite.
  5. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus (po 1 arbat. š. tešlos).
  6. Dėkite po 6-8 kamuoliukus į įkaitintą aliejų. Iš pradžių falafelių nejudinkite, kitaip jie subyrės. Kuomet falafeliai šiek tiek apskrus ir iškils į paviršių, galite atsargiai pamaišyti, kepti, kol gardžiai apskrus.
  7. Iškepusius išimkite kiaurasamčiu, dėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluoščiu, kad susigertų nereikalingi riebalai. Skanaus!

      Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą