Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Keptos antienos filė kepsniukai su pabarstukais
ingredientai
540 g. Lapino Puota švž. ančiukų filė su oda
1 a.š. Aitriosios paprikos
1 a.š. Bazilikas
1 a.š. Juodieji pipirai
1 a.š. Kvapnieji pipirai
1 a.š. Mėtos
1 a.š. Karis
1 a.š. Petražolių lapeliai
1 a.š. Paukštienos prieskoniai arba druska
2 vnt. Kiaušiniai
Pagal poreikį Pabarstukai arba džiuvesėliai
Pagal poreikį Miltai
Pagal poreikį Alyvuogių aliejus
350 g. Plikytų ir laukinių ilgagrūdžių ryšių mišinys
1 a.š. Druska
1 v.š. Sviestas
Pagal poreikį Sezoninės daržovės

Keptos antienos filė kepsniukai su pabarstukais

50-60 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos filė nupjaukite odą, supjaustykite mėsą norimo dydžio riekutėmis. Nestipriai išmuškite.
  2. Vieną pasirinktą pusę apibarstykite - aitriąja paprika, baziliku, juodaisiais pipirais, mėta, paukštienos prieskoniais (arba druska). Antrąją filė pusę apibarstykite - kvapniaisiais pipirais, kariu, pertražolių lapeliais.
  3. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Kol aliejus kaista paimkite du indelius. Viename iš jų įmuškite kiaušinius ir išplakite, antrame sumaišykite miltus ir pabarstukus.
  4. Kai aliejus įkaitęs kepsniukus apvoliokite kiaušinio mišinyje, tuomet pabarstuku/miltų mišinyje ir dėkite į keptuvę. Kepkite kol mėsa gražiai apskrunda ir užsideda geltona plūtelė.
  5. Ryžių mišinį įpilkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 30-35min. Kai ryžiai išverda įdėkite valgomąjį šaukštą sviesto ir palaikykite 5 min.
  6. Kai garnyras ir mėsa paruošti belieka tik papuošti lėkštę su daržovėmis ir skanauti!
Atgal į receptų sąrašą