Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Skrandukų troškinys
ingredientai
500 g Lapino puota ančiukų skrandukų
1 v.š. miltų
2 šalotiniai svogūnai (arba 1 įprastas)
3 skiltelės česnako
2 morkos
10 pievagrybių
3 saliero stiebai
gabalėlis moliūgo (apie 300g)
500 ml sultinio
skardinė konservuotų pomidorų
2 lauro lapai
2 a.š. raudonėlio
1 a.š. maltos paprikas
žiupsnelio druskos, pipirų
kepimui aliejaus

Skrandukų troškinys

60 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Ant vidutinės kaitros užkaiskite didelį puodą (su dangčiu, tinkamą kepimui orkaitėje). Skrandukus perpjaukite pusiau ir apskrudinkite į puodą įpylę truputį aliejaus. Geriausia kepti per du-tris kartus, kad tarp skrandukų būtų tarpai, nes kitaip ne skrus, o troškinsis.
  2. Skrandukus apmaišykite su miltais ir atidėkite.
  3. Į puodą įpilkite aliejaus ir sudėkite riekelėmis pjaustytą svogūną, tarkuotą česnaką ir kitas stambiai pjaustytas daržoves. Pakepinkite 5min vis pamaišydami.
  4. Į puodą grąžinkite skrandukus, supilkite sultinį, pomidorus, sudėkite visus prieskonius ir leiskite užvirti. Puodą uždenkite ir statykite į 120 laipsnių temperatūros orkaitę 2-3 valandoms. Kuo ilgiau troškinsite, tuo minkštesni bus skrandukai.
  5. Galite patiekti su mėgstamų daržovių koše arba valgyti vieną.

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Ko nors skanaus

 

Atgal į receptų sąrašą