Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Troškintos kepenėlės su troškintais agurkais ir karamelizuotais svogūnais
ingredientai
500 g Lapino puota ančiuko kepenėlių
3 vnt. lauro lapelių
kelių grūdelių juodųjų pipirų
1 vnt. didelio raudonojo svogūno
1 v.š. rudojo cukraus
3 v.š. raudonojo vyno acto
3-4 v.š. pomidorų padažo
100-150 g marinuotų agurkų
žiupsnelio pjaustytų krapų
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

Troškintos kepenėlės su troškintais agurkais ir karamelizuotais svogūnais

30 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Puode užvirkite vandenį, suberkite lauro lapelius, juoduosius pipirus, žiupsnį druskos ir sudėkite nuvalytas kepenėles. Nuo užvirimo momento virkite 10 min. ant vidutinės kaitros. Supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šoną.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, cukrų ir kepkite ant vidutinės ugnies vis pamaišant apie 15 min.
  3. Tuomet pilkite vyno actą, dėkite pomidorų padažą, permaišykite, sudėkite griežinėliais pjaustytus marinuotus agurkus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, krapais ir maišant dar patroškinkite apie 5 min.
  4. Patiekite su keptomis ar virtomis bulvėmis.

Skanaus ;)

 Už receptą dėkojame Odiėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą