Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Takai su triušienos carnitas
ingredientai
400 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos priekinių kumpelių
11 aliejaus (kepimui)
½ stiklinės HAPPY DAY ananasų sulčių
½ stiklinės TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro
½ puodelio NESPRESSO espreso kavos
Žiupsnelio malto kumino
Žiupsnelio maltų paprikų
1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Farinas“
5–6 kvietinių tortilijų
2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI meksikietiško pomidorų padažo
1 nedidelio mėlynojo svogūno
1 sunokusio avokado
1 saujelės ridikėlių
1 šviežios Chalapos paprikos
1 saujelės bazilikų lapelių
Žiupsnelio aitriosios paprikos dribsnių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų

Takai su triušienos carnitas

apie 2 val.
2-3 asmenims
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA šviežius triušienos priekinius kumpelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Į didelį prikaistuvį supilkite aliejų, HAPPY DAY ananasų sultis, TINGINIO PANTIS nealkoholinį obuolių sidrą, NESPRESSO espreso kavą ir sudėkite triušieną.
  3. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol užvirs, ir ją sumažinkite. Virkite apie 40 min., kol triušiena pradės kristi nuo kaulo.
  4. Išvirtą triušieną nusausinkite ir atvėsinkite. Nurinkite mėsą nuo kaulo ir pagardinkite prieskoniais bei DANSUKKER cukrumi „Farinas“.
  5. Kvietines tortilijas apskrudinkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
  6. Ant tortilijų tepkite KĖDAINIŲ KONSERVAI meksikietišką pomidorų padažą, dėkite smulkiai pjaustytą svogūną, juostelėmis pjaustytą avokadą.
  7. Sudėkite triušieną. Papuoškite plonais griežinėliais pjaustytais ridikėliais, Chalapos paprikomis, bazilikų lapeliais ir apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą