- Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių.
- Baklažaną perpjauname pusiau, valgomuoju šaukštu išskopiame šiek tiek baklažano vidaus, pašlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir pipirais.
- Išskoptą baklažaną sumaišome su smulkinta triušiena, druska, pipirais bei šlakeliu alyvuogių aliejaus.
- Baklažaną įdarome paruoštu triušienos įdaru, apibarstome ožkos sūriu ir kepame orkaitėje 40 minučių, o likus 10 minučių įjungiame apipūtimo funkciją.
- Į natūralų jogurtą įspaudžiame citrinų sultis, išmaišome, juo apipilame lėkštę. Ant jogurto padažo serviruojame iškepusį įdarytą baklažaną, apibarstome granato sėklomis bei puošiame valgomomis gėlėmis.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Monika Oliv.