Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
BAO su antienos krutinele
ingredientai
300 g Kitchen me Antienos filė didkepsnis pipiriniame marinate
kelios šakelės rozmarino
čiobrelio
4 skiltelės česnako
BAO BANDELĖS:
450 mililitrų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens (šilto)
2 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai sausų mielių
1 šaukštelio cukraus
Salotoms :
keletos morkų
žiupsnelis druskos

BAO su antienos krutinele

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
Pirmas etapas pasiruošti antieną:
  • Į šaltą keptuvę, be jokių riebalų įdėti antienos file didkepsnį odele į apačią (kaistant keptuvei antienos riebalų liaukos iškiria antienos taukų, todėl ir nereikia jokių riebalų papildomai).
  • Kepamas didkepsnis kol oda gražiai paruduos, tada apversti. Kad išgauti dar daugiau skonio, apvertus antieną įdėti šaukštą ghee šviesto, keletą šakelių rozmarino, čiobrelio ir 4 skilteles česnako.
  • Dar 3 minutes apkepti antieną pastoviai laistant riebalais. Tada suvynioti antieną į foliją ir palikti apie 10min. pailsėti.
Antras etapas - BAO bandelės:
  • Kadangi tešla jau buvo padalinta į mažus rutuliukus, juos šiek tiek ištampyti ir su delnu lengvai suspausti, patepti vieną pusę aliejumi, kad iškepus/išvirus bandeles nesuliptų, ir perlenkti į pusmėnuliuką.
  • Bandeles bambukiniuose dubenėliuose ant garų kepti/virti apie 10min.
Trečias etapas, priedai:
  • Kadangi antiena yra tinkama valgyti tiek su sūresniais ar aštriais priedais,  tiek su saldžiomis uogienėmis, tai galima pasirinkti pačiam. Šį kartą mėgavomės kartu su morkų salotomis, kuriam susitarkavau juostelėmis, pridėjau šiek tiek plonom juostelėm pjaustytos paprikos, užpyliau soja ir vynuogių actu. Sūru... Rūgštu... O nuo "pipirines" antienos ir aštru.
Puikus derinys!
 
Kadangi mėsa buvo gerai marinuota, o kepimo laikas trumpas - tai mėsa gavosi tobula: sultinga, turtinga įvairiausių skoniu ir labai lengvai kandosi bei kramtėsi.
 
Agnė :)
Atgal į receptų sąrašą