
| 80 g | Kitchen me sūdytos-parūkytos antienos file |
| 100 g | tarkuoto brandinto sūrio |
| 60 g | įvairių salotų lapelių mišinio |
| 1 v.š. | garstyčių grūdeliais |
| 1/2 | citrinos sulčių |
| 2 v.š. | kokybiško alyvuogių aliejaus |
| žiupsnelis | druskos |
| 20 | vyšninių pomidoriukų |
| folijos | |
| kepimo popieriaus |
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Iš filijos susukite apie 20 rutuliukų, apie 4-5 skersmens ant jų džiovinsime iškeptus sūrio krepšelius. Į skardą įklokite kepimo popieriaus, berkite tarkuoto sūrio "blynelius" apie 7 cm skersmens. Patepkite orkaitėje 2-4 minutes, kad sūris išsilydytų ir truputį pakeptų. Ištraukite ir truputį atvėsinkite sūrio "blynelius" , bet dar karštus atsargiai paiimkite su mediniu, metaliniu ar kitu karščiui atspariu įrankiu ir uždėkite ant folijos rutuliukų, rankomis apspauskite kraštelius, suformuokite kraštelius ir juos "aukštyn kojomis " džiovinkite apie 10-20 minučių, kol atvės ir sukietės.
Salotėlių lapelius susmulkinkite, užpilkite padažu, pagamintu iš citrinos sukčių, garstyčių, aliejaus ir žiupsnelio druskos. Salotėles dėkite į sūrio krepšelius, uždėkite per pusę perpjautą pomidoriuką ir antienos griežinėlį.
Skanaus!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant VIRŠ OBELŲ
Gardžios nuotraukos: www.grafas.lt foto@grafas.lt