Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  ANTIENA  / 
ŽIEMOS SALOTOS SU KEPTA ANTIES KRŪTINĖLE
ingredientai
320 g Kitchenme anties filė su prieskoniais
1 skiltelė česnako
šakelė Čiobrelio
15 g sviesto
Salotų miksas
30 g kriaušės
15 g mėlyno pelėsinio sūrio
50 g fetos sūrio
VYŠNIŲ PAGARDAS:
50 g vyšnios šaldytos
pagal skonį cukrus
50 g sviestas
PADAŽAS :
20 g balzamiko kremas
1 v.š. medaus
30 ml alyvuogių aliejaus
žiupsnelio Druska Pipirai
Citrinos arba apelsinų sulčių

ŽIEMOS SALOTOS SU KEPTA ANTIES KRŪTINĖLE

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Anties odelę įpjauname. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Dedame odele žemyn ir pačirškiname iki auksinės odelės apverčiame, dedame česnaką, čiobrelio šakelę ir sviestą ir kepame vis palaistydami susidariusiais taukais. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių karštumo ir baigiame kepti antį orkaitėje dar 6-7 min. Uždengiame folija ir leidžiame paiilsėti apie 5 min. Vyšnias dedame į prikaistuvį. Dedame cukraus (jo daug nereikia) sviestą ir ant mažos temperatūros verdame 5-10 min. Sumaišome visus padažo komponentus. Į lėkštę dedame salotų miksą, dedame sutrupintą fetą, pjaustytos kriaušės griežinėlius. Ant viršaus dedame supjaustytą anties file, skaniname vyšniomis ir apšlakstome padažu. Na ir paskutinis akcentas ant viršaus tarkuotas mėlynas pelėsinis sūrys. 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Atgal į receptų sąrašą