Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Flank steak su Portabella įdarytais grybais
ingredientai
2x220 g Flank steak
2-3 Portabella grybų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
Žiupsnelio druskos, pipirų, raudonėlio
50 g saulėj džiovintų pomidorų
50 g Šalto rūkymo šoninės
50 g špinatų
0,5 svogūno
Balzamiko kremo
Šviežio baziliko

Flank steak su Portabella įdarytais grybais

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Grybus nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
 
Indelyje sumaišome alyvuogių aliejų su trintu česnaku, druska, pipirais, raudonėliu. Šiuo mišiniu aptepame grybų vidų.
 
 Keptuvėje pakepiname svogūnus,  vėliau  dedam  špinatus.  Sumaišome saulėje  džiovintus  pomidorus, svogūną, špinatus,  šoninę ir šiuo  įdaru  užpildome  grybus.  
 
Kepame 180 laipsnių  netiesioginėj kaitroj Zyle Kamado  grilyje 20-25  minutes, priklausomai nuo grybų dydžių. 
 
Baigus  su grybais,  padidinam grilio  temperatūrą  iki 200-220 C  ir tiesioginėj  kaitroj   po 3 min iš abiejų pusių pakepam Flank steak. Išėmus  iš grilio  susukam  į foliją  ir 5 min leidžiam mėsai  pailsėt.  
 
Viską  dedam  ant lentos, supjaustom  Flank steak  išilgai  skaidulų  ir galima  puotaut.  
 
Skanaus .
 
Už receptą dėkojame Mindaugas Žymantas.
Atgal į receptų sąrašą