Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
JAUTIENOS SALOTOS SU MARINUOTŲ AGURKŲ PADAŽU
ingredientai
2x220 g Kitchen me sausai brandinto jautienos didkepsnio
žiupsnelis druskos, džiovinto česnako; maltų jupdųjų pipirų
4 virtų bulvių su lupenomis
saujelės šaldytų voveraičių (naudojau nevirtas)
8 vyšninių pomidorų
nedidelio gabalėlio sviesto
šiek tiek plonai pjaustyto mėlynojo svogūno
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui:
1 marinuoto agurko
2 v.š. majonezo
žiupsnelis šviežiai pjaustytų krapų
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

JAUTIENOS SALOTOS SU MARINUOTŲ AGURKŲ PADAŽU

35 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Jautienos didkepsnį gerai nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu, iš abiejų pusių apibarstykite kajeno pipirais, česnakais ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Padažui: agurką supjaustykite smulkiais gabalėliais, sudėkite majonezą, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite jautienos didkepsnį ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Tuomet perdėkite į lėkštę ir palikite pastovėti.
  4. Kaitrą padidinkite ir į keptuvę sudėkite ketvirčiais supjaustytas bulves, nuolat vartydami, kepkite tol, kol gražiai apskrus. Perdėkite į didelę lėkštę.
  5. Tada į keptuvę dėkite voveraites (kaitros nemažinkite) ir nuolat maišydami kepkite keletą minučių, sudėkite pomidoriukus, sviestą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir po geros minutės keptuvės turinį perdėkite į lėkštę.
  6. Galiausiai išdėliokite griežinėliais pjaustytą svogūną, jautienos didkepsnį ir pridėkite padažo.

Skanaus ;)

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą