1/2 | paprikos |
1/3 | aitriosios paprikos |
1 | svogūno |
2 skiltelių | česnako |
2 šaukštų | KIKKOMAN padažo „Ponzu“ |
1 šaukštelio | DANSUKKER šviesiojo sirupo |
1 ryšulėlio | šviežių petražolių, kalendrų |
keletos | mėtos lapelių |
3 šaukštų | OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus |
1 | KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio Black Angus |
1 | trumpavaisio agurko |
keleto | svogūnų laiškų |
2 | TOSTE skrudinimo duonos Ruginė riekelių |
2 nedidelių | romaninių salotų gūžių |
2 šaukštų | granatų sėklų |
Petražolių lapelių | |
Žiupsnelio | KOTANYI pipirų mišinio |
Žiupsnelio | KOTANYI druskos |
Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite papriką, aitriąją papriką, svogūną, česnaką, pilkite šaukštą
KIKKOMAN padažo „Ponzu“, DANSUKKER šviesiojo sirupo. Dėkite prieskonines žoleles
ir pilkite 2 šaukštus OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus. Viską
sutrinkite.
2. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite kepti KITCHEN ME šviežią sausai brandintos
jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“. Kepkite iki tokio lygio, kokį mėgstate. Iškepusį
palikite pailsinti. Berkite KOTANYI druskos ir pipirų.
3. Perpjaukite agurką išilgai ir pjaustykite įstrižomis juostelėmis, smulkinkite svogūnų laiškus,
apšlakstykite „Ponzu“ padažu ir viską išmaišykite.
4. TOSTE skrudinimo duoną „Ruginė“ paskrudinkite skrudintuve ar keptuvėje.
5. Į dubenėlį dėkite romaninių salotų lapus, granatų sėklas, agurkus ir svogūnų laiškus. Pilkite
paruošto padažo, dėkite plonais gabaliukais pjaustytą jautienos didkepsnį bei papuoškite
petražolėmis.
PATARIMAI:
1. Padažu galite skaninti vištienos patiekalus, sumuštinius ar mėgstamas salotas.
2. Jei mėgstate riešutus, galite įberti jų į salotas. Pavyzdžiui, kedrinių pinijų ar skrudintų lazdynų
riešutų.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai