Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
KITOKS MĖSAINIS: SU SALDŽIŲJŲ BULVIŲ BANDELE IR KEPTOMIS PUPELĖMIS
ingredientai
Mėsa su sūriu:
4x150 g Kitchen me sausai brandintos jautienos maltiniai
žiupsnelis druskos, pipirų
šaukštas lydyto sviesto kepti
4 gabalėlia sūrio mėsainiams
Bandelės:
6 saldžios bulvės (batatai)
2 kiaušiniai
1 stiklinė kukurūzų miltų
žiupsnelis druskos, pipirų
1/2 arbatinio šaukštelio ciberžolės
pagal preikį sezamo sėklyčių
pagal poreikį vandens
Garnyras:
200 g šaldytų žaliųjų šparaginių pupelių
šaukštas lydyto sviesto kepti
žiupsnelis druskos ir pipirų
Padažas:
2-4 v.š. adžikos padažo
1 raudonasis svogūnas
1 citrinos sulčių

KITOKS MĖSAINIS: SU SALDŽIŲJŲ BULVIŲ BANDELE IR KEPTOMIS PUPELĖMIS

30 min.
4 porcijos
Gaminimas

Gaminame bandeles:
Saldžiąsias bulves (batatus) nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nupilkite dalį sunkos į puodelį ir sutrinkite košę, įmuškite kiaušinius, įberkite ciberžolės, pipirų, druskos, supilkite kukurūzų miltus ir viską išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite paplotėlius ir dėkite į skardą ant kepimo popieriaus. Dar drėgnomis rankomis išlyginkite bandelių paviršių, užberkite sezamo sėklyčių ir kepkite 180*C orkaitėje apie 20-25 min., kol gražiais apskrus. Iš dviejų iškeptų paplotėlių pagaminsite vieną mėsainį.
Kepame mėsą:
Keptuvėje su lydytu sviestu pakepkite iš abiejų pusių mėsą, pabarstykite druska, kepkite tiek minučių, kiek norite: 3-5-8 min., iš abiejų pusių, priklauso, ar mėgstate nepilnai ar pilnai iškeptą mėsą. Pagardinkite pipirais. Uždėkite ant iškeptos mėsos sūrio ir dar po dangčiu palaikykite kelias minutes, kad sūris pasilydytų.
Šparagines pupeles pakepkite keptuvėje su sviestu ir prieskoniais.
Iškeptas bandeles patepkite adžikos padažu, dėkite mėsą su sūriu, ant viršaus uždėkite keptų pupelių, svogūno griežinėlių, užspauskite citrinos sulčių ir dar ant viršaus uždėkite adžikos padažu pateptą bandelę. Persmeikite smeigtuku.
Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant VIRŠ OBELŲ.

Atgal į receptų sąrašą