Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Rib eye kepsnys su chimichuri padažu ir pomidorų salotomis
ingredientai
1 kg. KITCHEN me Jautienos brandintas steikas RIB EYE be kaulo
Žiupsnelis Druska
Žiupsnelis Pipirai
1 v.š. Alyvuogių aliejus
Padažui:
100 g. Petražolės
4 skiltelės Česnakas
3 v.š. Baltojo vyno actas
100 g. Alyvuogių aliejus
1/2 a.š. Malta aitrioji paprika
1 a.š. Cukrus
Žiupsnelis Druska
Pomidorų salotoms:
800 g. Pomidorai
1 vnt. Mėlynasis svogūnas
2 v.š. Alyvuogių aliejus
1/2 vnt. Citrina
Pagal skonį Jūros druska
Pagal skonį Pipirai

Rib eye kepsnys su chimichuri padažu ir pomidorų salotomis

45 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Paruoškite padažą. Smulkiai sukapokite petražoles ir česnakus. Įpilkite baltojo vyno acto, aliejaus. Pagardinkite druska, paprikos milteliais.
  2. Supjaustykite svogūnus ir pomidorus. Apšlastykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Paskaninkite druska. 
  3. Jautienos antrekotą apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite ant įkaitusių grotelių ir kepkite iš abiejų pusių po 6 - 8 minutes. Iškeptą antrekotą padėkite į šalį kelioms minutėms "pailsėti". Kepnį patiekite su pomidorų salotomis ir chimichurri padažu. Skanaus! 

Dėkojame RIMI už receptą!

Atgal į receptų sąrašą