Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Salotos su jautiena
ingredientai
400 g. KITCHEN me sausai brandintos jautienos didkepsnis T-BONE
Pagal skonį Prieskoniai Santa Maria Rub
1 vnt. Pomidoras (didelis)
1 vnt. Agurkas (didelis)
1/2 galvos Iceberg salotos
1 vnt. Morka (didelė)
2-3 v.š. Smulkintas parmezanas
Pagal poreikį Žalumynai
Pagal poreikį Spanguolės (nebūtinos)
Padažui:
4 v.š. Grietinėlė 12 %
1 v.š. Majonezas
1 a.š. Krienai
1 skiltelė Česnakas (mažas)
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Citrinos sultys
Pagal poreikį Cukrus

Salotos su jautiena

45 min.
2 porcijos
Gaminimas

1. Prieš kepant, mėsą ištraukite iš šaldytuvo ir palaikykite 1 valandą kambario temperatūroje. Tada abi puses įtrinkite prieskoniais. Įkaitinkite storapadę keptuvę, aliejumi patepkite steiką ir pakepkite nevartydami abi puses po 2 minutes.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 170 * C . Dėkite steiką į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min. Bus vidutiniškai iškepęs steikas. Ištraukus kepsnį duokite 5 min. pailsėti.

3. Daržoves susmulkinkite.

4. Pailsėjusį kepsnį supjaustykite juostelėmis.

5. Padažui sumaišykite visus išvardintus ingredientus. Ragaukite ir pagal poreikį naudokite prieskonius.

6. Į pasirinktą indą dėliokite daržoves, kepsnio juosteles, pabarstykite parmezano sūrio, sudėkite žalumynus, jeigu naudosite spanguoles ir pašlakstykite padažu. Viskas. Skanaus!

Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą