400 g. | KITCHEN me sausai brandintos jautienos didkepsnis T-BONE |
Pagal skonį | Prieskoniai Santa Maria Rub |
1 vnt. | Pomidoras (didelis) |
1 vnt. | Agurkas (didelis) |
1/2 galvos | Iceberg salotos |
1 vnt. | Morka (didelė) |
2-3 v.š. | Smulkintas parmezanas |
Pagal poreikį | Žalumynai |
Pagal poreikį | Spanguolės (nebūtinos) |
Padažui: | |
4 v.š. | Grietinėlė 12 % |
1 v.š. | Majonezas |
1 a.š. | Krienai |
1 skiltelė | Česnakas (mažas) |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Pagal poreikį | Citrinos sultys |
Pagal poreikį | Cukrus |
1. Prieš kepant, mėsą ištraukite iš šaldytuvo ir palaikykite 1 valandą kambario temperatūroje. Tada abi puses įtrinkite prieskoniais. Įkaitinkite storapadę keptuvę, aliejumi patepkite steiką ir pakepkite nevartydami abi puses po 2 minutes.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 170 * C . Dėkite steiką į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min. Bus vidutiniškai iškepęs steikas. Ištraukus kepsnį duokite 5 min. pailsėti.
3. Daržoves susmulkinkite.
4. Pailsėjusį kepsnį supjaustykite juostelėmis.
5. Padažui sumaišykite visus išvardintus ingredientus. Ragaukite ir pagal poreikį naudokite prieskonius.
6. Į pasirinktą indą dėliokite daržoves, kepsnio juosteles, pabarstykite parmezano sūrio, sudėkite žalumynus, jeigu naudosite spanguoles ir pašlakstykite padažu. Viskas. Skanaus!
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!