Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Steiko salotos su avokadu, pupelėmis ir fetos sūriu
ingredientai
2 pakuotės (2 x 220 g) KITCHEN me Švž. jautienos steikas
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Juodieji pipirai
2 v.š. Alyvuogių aliejus
3 vnt. Romaninės salotos
1 skardinė Raudonosios pupelės
Saujelė Vyšniniai pomidorai
1/2 puodelio Fetos sūris
1 vnt. Žalioji citrina
1 vnt. Avokadas
2 v.š. Sėklų mišinys (saulėgrąžos, moliūgų sėklos, kedro riešutai)
Pluoštelis Kalendros
Keli Svogūnų laiškai
1 skiltelė Česnakas
1/2 a.š. Cukrus
1/2 aš. Žaliosios citrinos žievelė
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Juodieji pipirai
1/4 puodelis Žaliosios citrinos sultys
1/4 puodelis Alyvuogių aliejus

Steiko salotos su avokadu, pupelėmis ir fetos sūriu

20 min.
2 porcijos
Gaminimas

Užpilui visus ingredientus, išskyrus aliejų, sutrinkite iki vientisos masės, o tada lėtai plakant supilkite nedidele srovele aliejų. Plakite, kol viskas gerai išsimaišys.

Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įdėkite steikus ir kepkite kiekvieną pusę po 3 minutes. Išimkite, pabarstykite druska, pipirais ir uždengus ar įvyniojus į foliją leiskite 5-10 minučių pailsėti.

Kol mėsa ilsisi, nuplautus salotų lapus suplėšykite, įmaišykite nuplautas pupeles, pomidorų puseles, sūrį, sėklas. Išdėliokite į lėkštes. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, išdėliokite po kelis griežinėlius į lėkštes. Žaliąją citriną supjaustykite skiltelėmis ir taip pat išdėliokite po pora skiltelių į lėkštę. Apšlakstykite paruoštu užpilu ir ant viršaus išdėliokite nestorais griežinėliais supjaustytą steiką.

 

Už receptą dėkojame Forellesreceptai.lt

Atgal į receptų sąrašą