Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  JAUTIENA  / 
Sumuštinis su jautiena ir naminiu majonezu
ingredientai
450 g. KICTHEN me jautienos steikas RIB EYE
1 v.š. Aliejus
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal poreikį Mėgstamos šviežios daržovės
Majonezui:
1 vnt. Kiaušinio tryniai
1/4 a.š. Dižono garstyčios
1-2 a.š. Citrinų sultys
200 ml. Aliejus
Pagal skonį Druska ir pipirai
Duonai:
170 ml. Šiltas vanduo
1 a.š. Sausos mielės
2 v.š. Aliejus
250 g. Kvietiniai miltai
1 a.š. Druska

Sumuštinis su jautiena ir naminiu majonezu

80 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Duonai visus produktus sumaišykite ir suminkykite elastingą, minkštą ir nelimpančią prie rankų tešlą. Jei reikia, naudokite daugiau miltų.
  2. Tešlą dėkite į aliejumi išteptą indą, uždenkite maistine plėvele ar švariu rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje apie valandą, kol dvigubai pakils.
  3. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite ir padalinkite į keturias lygias dalis. Ant miltais apibarstyto stalo kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į apie 15 cm skersmens apskritimą. Kiekvieną paplotėlį kepkite karštoje sausoje keptuvėje ar ant griliaus iš abiejų pusių po 1-2 min., kol išsipūs ir lengvai apskrus.
  4. Pasiruoškite majonezą: kiaušinio trynį sumaišykite su citrinos sultimis ir garstyčiomis.  Plona srovele, pastoviai plakant, supilkite aliejų. Privaloma plakti pastoviai ir ganėtinai intensyviai, kad padažas sutirštėtų. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Iškepkite steikus: kepsnius gerai nusausinkite, aptepkite aliejumi bei apibarstykite druska ir pipirais.
  6. Steiką kepkite sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvėje arba griliuje iš abiejų pusių po 2-3 minutes
  7. Iškepusią mėsą uždenkite folija ir leiskite apie 2-3 min. pailsėti šiltoje vietoje.
  8. Sumuštiniui jautieną ir daržoves supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  9. Ant duonos išdėliokite daržoves bei supjaustytą jautieną, pagardinkite paruoštu majonezu.
  10. Prieš valgant, sumuštinį sulenkite pusiau. Skanaus!

         Dėkojame SigitaCooks už receptą!

Atgal į receptų sąrašą