2x400 g | Kitchen me sausai brandinto jautienos didkepsnio T-bone |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
2 | svogūnai |
3 skiltelės | česnako |
1 v.š. | kmynų |
2 | saldžios paprikos |
500 ml | jautienos sultinio |
1 skardinė | smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse |
3 | morkos |
5 | bulvės |
1 v.š. | paprikos miltelių |
pagal skonį | druskos |
pagal skonį | maltų juodų pipirų |
keli | lauro lapai |
Įkaitiname orkaitę iki 160 C.
Jautieną supjaustome vieno kąsnelio gabaliukais ir pagardiname druska bei pipirais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintus svogūnus iki , kol suminkštės. Tuomet sudedame smulkintus česnakus, beriame kmynus, druskos ir pakepiname kelias minutes. Apkepus daržovėms, dedame į puodą, kuriame troškinsite guliašą.
Keptuvėje apkepiname jautienos gabaliukus, kol gražiai apskrus. Sudedame į puodą su daržovėmis.
Apkepiname smulkintas paprikas ir sudedame į puodą. Tuomet į puodą sudedame griežinėliais pjaustytas morkas, supilame pomidorus su visu skysčiu, jautienos sultinį ir uždengę dangčiu dedame puodą į orkaitę ir troškiname apie valandą.
Tuomet į puodą dedame smulkintas bulves, lauro lapus, paprikos miltelius ir vėl uždengus troškiname apie 1 val., kol bulvės suminkštės ir šiek tiek pasileis.
Valgant galite įsidėti grietinės.
Už receptą dėkojame Samčio užrašams.