- Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais, o briuselio kopūstėlius perpjaukite pusiau. Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite prieskoniais (druska, pipirais, žolelėmis). Kepkite pamaišant orkaitėje apie 25 minutes.
- Dešreles išvirkite.
- Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Jiems pageltus, užpilkite šiek tiek vandens, berkite druskos, sudėkite 2/3 iškeptų kopūstų ir viską kelias minutes patroškinkite. Stenkitės, kad vandens būtų tiek, kad vos semtų daržoves.
- Paruoštą troškinį pertrinkite rankiniu smulkintuvu iki vientisos tyrės.
- Sriubą pilkite į lėkštes, o ant viršaus dėkite supjaustytus dešrelių gabalėlius bei likusius apkeptus kopūstėlius.
Už receptą dėkojame Lieknos bitės.