Pradžia /  Kitchen me  /  Receptai  /  TRIUŠIENA  / 
Tortilijų užkandukai su triušienos dešrelėmis ir paprika
ingredientai
250 g Kitchen me Šviežių triušienos dešrelių
2 vnt. lauro lapelių
kelių grūdelių juodųjų pipirų
3 vnt, apvalių tortilijų
1 vnt. raudonosios paprikos
pagal poreikį dižono garstyčių
mėgiamų agurkų, pomidorų ar kt. daržovių
Padažui:
3 v.š. tiršto natūralaus skonio jogurto
3 v.š. majonezo
2 skiltelės česnako
šlakelio išspaustų citrinos sulčių
žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų
žiupsnelis druskos

Tortilijų užkandukai su triušienos dešrelėmis ir paprika

30 min.
6 porcijos
Gaminimas
  1. Visus išvardintus ingridientus padažui sumaišykite dubenėlyje.
  2. Į verdantį vandenį sudėkite lauro lapelius, pipirus, įberkite druskos šiek tiek, sudėkite dešreles ir virkite apie 8 min. Tuomet nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir su mediniu iešmeliu į kiekvieną dešrelę įdurkite kelis kartus.
  3. Stipriai įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir trumpai pakepkite dešreles.
  4. Išdarinėkite papriką ir supjaustykite juostelėmis.
  5. Kiekvieną tortiliją perpjaukite per pusę. Ant kurios dėkite dešrelę apteptą garstyčiomis, šalia pridėkite po tris paprikos juosteles, suvyniokite ir sutvirtinkite mediniu iešmeliu.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. 
  7. Sudėkite paruoštus suktinukus ant grotelių. Kai viena pusė gražiai apskrus, apverskite ir apskrudinkite kitą pusę.
  8. Patiekite su paruoštu padažu ir daržovėmis.

 

p.s. jei kepsite griliuje: išvirtas dešreles pirmiausiai apskrudinkite ant grotelių, tuomet aptepkite garstyčiomis,  įvyniokite į tortiliją su paprika ir apskrudinkite iš abiejų pusių.

 

Skanaus ;)

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą