Šaldyta žąsis (su vidaus organais), A klasė
Detalus aprašymas
"Lapino puotos" šaldyta žąsis gali daug laiko praleisti šaldytuvo kameroje, kol atsidurs ant gausiam būriui svečių paruošto stalo. Kaip ir anties, žąsies mėsa yra tamsesnė, o storas riebalų sluoksnis ruošiant paukštį ją išlaiko sultingą, aromatingą ir sodraus skonio. Nors žąsį galima ruošti įvairiausiais būdais, visas savo skonio savybes ji geriausiai atskleidžia iškepta orkaitėje. Druska bei prieskoniais ištrintą ir porą valandų vėsiai palaikytą paukštį rekomenduojama įdaryti vaisiais - ne tik tradiciniais obuoliais, bet ir slyvomis ar abrikosais. Ieškantys įdomesnių variantų įdarui gali išbandyti perlines ar grikių kruopas, raugintus kopūstus. Su miško uogų padažu ir tinkamai parinkto raudono vyno taure patiekta kepta žąsis šventiniams pietums suteiks daugybę gurmaniško džiaugsmo.
Suskleisti